onsdag 6 februari 2008

Goliath the Soothsayer – Mars Voltas datorspel!

Förlåt för att jag tjatar om The Mars Volta hela tiden. Men de är ju så jävla bra! I alla fall har Omars och Cedrics flummighet nu tagit ett nytt uttryck. De har nu i samband med releasen av senaste albumet The Bedlam in Goliath gjort ett datorspel.

svenska Mars Volta-bloggen kan man läsa lite mer om onlinespelet:

”Spelet är baserat på den “sanna” historien om hur Omar köpte en ouija-bräda i en souvenirshop på sin semesterresa i Jerusalem och vid hemkomsten till staterna gav den till Cedric. Därefter började konstiga saker hända omkring dom när bandet började leka med den. Det bästa måste dock ändå vara när Omar slutligen fick nog av andarnas hemskheter, satte ner foten, tog brädan, köpte en flygbiljett till ingenstans och åkte ut på en åker för att gräva ner den. Det får en att fundera på om dom verkligen har slutat med opioiderna, som dom hävdade efter Jeremy Wards död, eller om dom producerat hela skivan i en heroin-inducerad gruppsykos.”

Spelet är ett skräckinspirerat klassikt peka-klicka-spel i stil med Myst och liknande äventyrsspel, med religösa undertoner. Handlingen är följande: du är inlåst på en mörk och mystisk vind i din bors hus. Din bror är sedan några veckor spårlöst försvunnen och det gäller nu för dig att, dels ta dig ut ur din brors hemsökta hus, samt luska ut vad som hänt honom.
Jag har spelat igenom det, två gånger faktiskt, för att få se de två olika sluten.

Spelet hittar ni här:

http://www.amazon.com/gp/feature.html?ie=UTF8&docId=1000184001

Några Screenshots:


Tydligen håller Omar och Cedric på att göra en film nu. Det ser jag fram emot med spänning.

Inga kommentarer: